Over

M.A.T. Staat voor Maarssen, Amsterdam en Tilburg. De woonplaatsen van drie vrienden die een passie hebben voor lekker eten en drinken. Altijd proberen iets anders te maken. Streven naar de beste pizza, biefstuk, tomaten, en nog veel meer. Paul heeft al ruim 30 jaar ervaring met het brouwen van bier en Jeroen en René zijn nu zo’n 10 jaar bezig. Steeds proberen een beter bier te maken, met oude recepten en nieuwe ingrediënten. Elkaars smaak te herkennen en te beïnvloeden. Bier maken met mout, hop en gist maar ook chocolade, koffie en zelfs met bloemen. Soms het drinken niet waard en soms genieten van een nieuwe ontdekking.

Uit de tientallen brouwsels en ontelbare aanpassingen hebben wij onze vier beste bieren geselecteerd. Deze bieren zijn we gaan produceren, vooralsnog in batches van ruim 700 liter. Door de bieren te koppelen aan de seizoenen maken we een lentebier, de NAIPA (nieuw Amsterdams IPA). Een zomerbier, de Saison. Een herfstbier, de DBL en een Russisch Imperialistisch Zwijn als Winterbier. Bieren waar wij van genieten en waarvan dit genot willen delen. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Dus op=op. Bij sommige bieren hebben we ook een deel op fust laten afvullen zodat ze van de tap genoten kunnen worden. Trek een fles open en deel met met je vriend(in). Statiegeld zit niet op de flessen.

Bij Bier hoort eten. Daarom maken willen we bij onze bieren ook eettips geven. Vooral hartige snacks doen het goed bij onze bieren. Soms gekocht maar vaker zelf gemaakt. Wat te denken van een toastje met Rochefort en Kweeperengelei en een heerlijke, koude DBL, terwijl buien de herfst haar kleuren toont?

We versturen ook een nieuwsbrief, als je je op wilt geven stuur je een mailtje naar info@matbier.nl onder vermelding ‘nieuwsbrief’. Hieronder vind je de al verstuurde nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 2

In ons eerste jaar hebben we vier verschillende bieren gebrouwen, waarvan eentje zelfs tweemaal.

Begin 2023 hebben we de etiketten ververst, en zijn we overgestapt op flessen van 330ml.