NAipa

Brouwer Jeroen is een groot liefhebber van IPA bier. Dit bier is ontstaan uit de IPA bieren die zich vooral kenmerken door een wat grotere bitterheid door toevoeging van meer en andersoortige hop. In Amerika is men recentelijk met hele nieuwe hopsoorten gaan experimenteren in Vermont (in de regio New England) met uiteindelijk als gevolg het ontstaan van een hele nieuwe biersoort (de NEIPA) die zich kenmerkt door een wat lagere bitterheid, vaak fruitige smaken (zonder dat er fruit bij het brouwen wordt gebruikt) en die ook wat troebeler is dan gewoon bier.

Dankzij onze brouwmeester Paul hebben we hier weer een eigen variant van ontwikkeld die we de New Amsterdam IPA noement, de NAIPA, omdat we deze voor het eerst in Amsterdam hebben gebrouwen.

Dit bier haalt hoge scores op Untappd.

Onze NAipa is rijk aan geur en smaak en eigenlijk is het aan te bevelen deze drank niet te verwarmen, zodat het alcohol verdampt. Daarom nu een recept waarin de NAipa niet in verwerkt is, maar een gerecht waar de NAipa erg goed bij past.

Mexicaanse Wraps met zoete aardappel

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom. Voeg een klein beetje olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe. Schep er doorheen. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de zoete aardappel in 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de ui. Bak beide in een pan met een klein beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat beetje bij beetje slinken. Laat de mais uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Als de zoete aardappelblokjes gaar zijn schep je ze door de groenten in de pan. Breng het complete mengsel eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout.


Verwarm de wraps. Besmeer ze met een dun laagje zure room. Schep het groente mengsel er op en vouw ze dicht. Herhaal dit tot de wraps en het mengsel op is.

Ingrediënten:

Presenteer de wraps met een wijnglas NAipa. Waarom een wijnglas? Door de wat smallere opening van het glas blijft de geur langer gevangen in het glas. Na het inschenken, wals het glas voorzichtig en ruik eerst voordat je gaat drinken. Geur zegt meer dan 1000 woorden.